حوله وسیله ای برای گرفتن آب و رطوبت پوست می باشد. در دو سطح این محصول پرز های متفاوتی قرار دارد. اما در بعضی از آن ها به دلایل مختلفی پرزهای کوچکی جدا می شود. این پرزها باعث آزار و اذیت فرد می گردد. به طور مثال هنگام شستن آن این اتفاق می افتد. گاهی نیز در زمان پاک کردن پوست بدن شاهد آن ها هستیم. اتفاقی بسیار ناخوشایند که موجب آزار فرد می شود. سبب کثیف شدن محیط و پوست بدن می شود. ضمن این که ممکن است به دستگاه تنفسی وارد شده و سلامتی را به خطر بیندازد. یک سوال مهم پیش می آید. چرا بعضی از حوله ها پرز می دهند ؟؟ حالا که این چنین می شود، آیا روشی برای جلوگیری از پرزدهی حوله وجود دارد ؟؟؟ این سوالات در ادامه پاسخ داده می شوند.
حوله پرز بلند
حوله های مختلف میزان پرز و کرک آن ها با هم فرق می کند. در دو طرف تمامی آن ها با هر سایزی دو نوع پرز به چشم می خورد. یک طرف همانند چمن است. اگر دست بکشید نرمی و لطافت آن را احساس خواهید نمود. طرف دیگر آن از پرزهایی حلقوی شکل پوشانده شده است. این بخش سطحی زبر و خشن نسبت به سطح دیگر ایجاد می نماید. نقش و کاربرد اصلی این محصول بر عهده همین دو نوع کرک است. این دو آب و رطوبت را به خود می گیرند. بنابراین بخشی مهم به حساب می آیند. هر چه که این کرک ها بزرگتر و بلندتر باشند، آب بیشتری جذب می کنند. ضمن این که وزن این نمونه را بیشتر می نمایند.
اما همین بخش مهم امکان بروز دردسر و مشکل را نیز دارد. اگر به راحتی جدا شوند و به نوعی کرک دهی یا پرزدهی صورت گیرد، مضر و ناخوشایند است. در ادامه این مطلب بیشتر مورد بررسی قرار می گیرد.
علل پرزدهی حوله
برخی از حوله ها دچار پرز دهی می شوند. به نظر شما علل این پرزدهی چیست؟؟ آیا این مشکلات به سازنده و تولیدی آن بر می گردد ؟ یا فرد مصرف کننده روش نادرستی برای استفاده و نگهداری به کار برده است ؟
پرزدهی حوله نو
حوله های نو معمولا دچار پرزدهی می شوند. این موضوع دلایل مختلفی هم دارد. این محصول بعد از بافت و اتمام ریسندگی در متراژ بالا، برش داده می شوند. برش خوردن آن ها باعث تولید مقداری پرز می شود. این نخ های برش خورده کوتاه روی بافت قسمت سالم می نشیند. مقداری از آن ها نیز به صورت معلق در فضای تولیدی وجود دارد. بنابراین مقداری از آن نیز امکان نشستن روی این محصول را دارد. به همین دلیل در شست و شو های اولیه این گروه از محصولات با پرزدهی روبرو هستیم. در بیشتر موارد تا سه دفعه اول شستن ، این مشکل هم چنان برقرار است. این موضوع به نو بودن آن بر می گردد. تمامی حوله ها حتی حوله خوب با چنین مشکلی در ابتدای استفاده دست و پنجه نرم می کنند.
پرزدهی الیاف کوتاه حوله
کیفیت نخ مورد استفاده در ساخت حوله بسیار مورد اهمیت است. اگر فقط از پنبه برای ریسندگی استفاده شود، معمولا پرزدهی صورت می گیرد. مگر این که همراه با آن الیاف صنعتی همانند پلی استر ترکیب شود. تولید کننده باید از نخ های پنبه ای بلند و با کیفیت استفاده نماید. در غیر این صورت نخ های کوتاه در بافت این محصول به درستی قرار نمی گیرد. سبب تولید محصولاتی بی کیفیت و به تبع ارزان می شوند. پرزدهی در این جا به فرایندی دائمی تبدیل خواهد شد. بنابراین با شستن چند مرتبه آن قابل حل نیست.
روش جلوگیری از پرزدهی حوله
پرز دهی حوله ممکن است سبب به هم ریختگی روحی و روانی شما بشود. ضمن این که کثیفی به همراه چسبندگی ایجاد می نماید. به خصوص اگر این محصول را همراه با سایر لباس ها بشویید. پرزهایش به لباس ها چسبیده و دردسری مضاعف را رقم می زند. چند روش برای جلوگیری از پرزدهی حوله وجود دارد :
الیاف تولید حوله
همان طور که گفته شد الیاف کوتاه و بی کیفیت دردسر ساز هستند. اما اگر از الیاف بلند در ریسندگی استفاده شد دیگر شاهد بروز پرز نیستیم. البته گاهی این الیاف کوچک در میان الیاف بلند مخفی شده اند. فرایندی به نام شانه زدن در ریسندگی قادر به جدا سازی الیاف کوچک و کوتاه است. در شانه زدن آن چه می ماند الیافی سالم، بلند و با کیفیت است. بنابراین اگر سازنده این عمل را انجام دهد مصرف کننده دچار دردسر نمی شود. این کار کیفیت ساختاری محصول تولید شده را می افزاید.
شستن حوله
شستن حوله نو می تواند از پرزدهی آن جلوگیری کند. البته چندین روش مختلف در این زمینه وجود دارد. شستن یک بار آن با آب داغ کافی و کمک کننده است. در این جا به تنهایی آن را بشویید. اب داع تمامی بخش های اضافی اعم از رنگ و کرک را جدا می کند. شستن لباس با آن سبب چسبیدن کرک هایش به لباس ها می شود. یک لیوان سرکه رقیق به صورت مخلوط شده با نرم کننده می تواند قبل از شستن مفید باشد. البته می توان از جوش شیرین نیز استفاده نمود. نصف فنجان از آن را جدا از سرکه استفاده نمایید. در جلوگیری از کرک دهی این محصول بسیار مفید می باشد. سه بار شستن تمامی حوله های نو نیز از این فرآیند ممانعت می نماید.
سرکه برای ممانعت از رنگ و پرزدهی
برای جلوگیری از رنگ و پرزدهی ، سرکه بسیار مفید می باشد. در شستن این محصول دو مرتبه و هر مرتبه یک فنجان سرکه استفاده می شود. در هنگام شستن ، با آب گرم و یک شوینده مناسب ، یک لیوان سرکه نیز اضافه می شود. در این مرحله ، شست و شو با سرکه خواهد بود. در مرحله بعد هنگام آبکشی نیز لیوان دیگری سرکه اضافه می شود. لزومی به استفاده از نرم کننده نخواهد بود. این دو مرتبه افزودن سرکه ، از جدا شدن پرزها جلوگیری می کند. بعد از آبکشی کردن آن را به خوبی بتکانید. کرک های اضافی و جدا شده از سطح آن جدا می شوند.
مضرات پرزدهی حوله
فرایند پرزدهی حوله یک فرآیند ساده و بی خطری نمی باشد. این اتفاق علاوه بر آلودگی محیط با سلامتی جسمی افراد مرتبط است. در این جا چند زیان آن بررسی خواهد شد:
- پرز و کرک حوله ها بسیار کوچک و سبک هستند. این خاصیت ساختاری باعث معلق ماندن آن ها در فضا می شود. تصور کنید که در هنگام این اتفاق ، در محیط نفس بکشید. این کرک ها از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن می شوند. در مجاری تنفسی حرکت و امکان ورود به ریه را دارند. این اشیا ریز ، بسیار چسبنده بوده و به راحتی جدا نمی شوند. این اتفاق به مرور سبب بروز مشکلات تنفسی و جسمی می شود. بنابراین بسیار مهم می باشد.
- اگر از محصولی دارای کرک دهی ، بدن خود را خشک کنید ، باز هم مشکل آفرین است. این اشیا مشکل آفرین به پوست می چسبند. جدا کردن آن ها سخت و پر دردسر است.
- این فرآیند ، کثیفی را در محیط مورد استفاده ایجاد می کند. به دلیل چسبندگی و نرم بودن ، به راحتی از محیط پاک نمی شوند.
- نمونه ای با پرزدهی دائمی ، بی کیفیت و دارای عمر مفید پایینی است. تصور کنید که در هر بار استفاده و شست و شو ، مقدار زیادی از پرزهای آن جدا شود. خاصیت خود را به مرور از دست داده و قابل استفاده نمی باشد.
جمع بندی
حوله ها و انواع آن محصولاتی کاربردی، شخصی و ضروری هستند. این وسایل مرتبط با بهداشت بدن ، گاهی بی کیفیت بوده یا دچار مشکلاتی هستند. پرزدهی آن ها می تواند زیان های زیادی به بار آورد. هر چند که عملا خود این کرک ها عملکرد اصلی این محصول را بر عهده دارند. در این مقاله از اتاق من متوجه شدیم چرا برخی حوله ها پرز می دهند ؟ حتی روش های جلوگیری از این فرآیند بیان شد. این روش ها را امتحان کنید. حتما نتیجه می بینید.