اتاق خواب کودک تنها محلی برای خوابیدن او نیست. بلکه بخش اعظم وقت خود را در این فضا میگذراند. او در این اتاق بازی میکند و با دوستان خود سرگرم میشود. درس میخواند و یاد میگیرد. بنابراین طراحی دکوراسیون این اتاق باید اصولی انجام بگیرد. شخصیت یک کودک نوپا در چنین فضایی شروع به شکل گیری میکند.
ترکیب رنگی موجود در این اتاق تاثیر باور نکردنی روی شخصیت او در سال های بعدی میگذارد. ضمن این که به عنوان یک عنصر مهم در طراحی دکوراسیون به کار میرود. اما تاثیر رنگ در دکوراسیون اتاق خواب کودک چگونه است؟ چگونه دکورسازی با کمک رنگ آمیزی بر سلامت روانی کودک موثر است؟ اتاق من در ادامه شما را به خوبی با این مقوله آشنا خواهد کرد. خواهیم دانست که برای انتخاب رنگ مناسب باید چه کرد.
انتخاب رنگ اتاق کودک
معمولا این والدین هستند که رنگ اتاق خواب کودک خود را انتخاب میکنند. زیرا او معمولا قوه تشخیص ندارد و نمیتواند این هماهنگی لازم بین وسایل رنگین را برقرار کند. اما پدر و مادر او برای انتخابی درست باید بر اساس موارد زیر عمل کنند:
- روانشناسی رنگ ها را بدانند. در واقع مطالعه کافی در این باره داشته باشند. هر رنگی احساسی خاص را به محیط اطراف خود منتقل میکند.
- قوه ذوق و سلیقه خود را در این راه مورد استفاده قرار دهند. بدین معنی که رنگ ها را بر اساس روانشناسی آن ها گزینش کنند. اما چیدمان را خود بر اساس سلیقه انجام دهند.
- سن کودک خود را یک معیار مهم در انتخاب و چینش قرار دهند. اتاق خواب کودک در صورت امکان باید با توجه به سن او تغییر و تحول یابد.
رنگ ها به نحوی موثر در طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک نقش دارند. گاهی وسایل ساده هستند. آن ها به واسطه رنگ آمیزی و هماهنگی خود با دیگر اجزا، فضایی فوق العاده خلق میکنند.
در فروشگاه اتاق من میتوانید انواع روتختی کودک و نوجوان را مشاهده کرده و مطابق سلیقه خود و فرزندتان رنگ و طرح ان را انتخاب کرده و خریداری کنید
کودک تحت تاثیر رنگ اتاق خود قرار دارد
به نظر شما چه زمانی یک کودک رنگ ها را میبیند، میشناسد و درک میکند؟ آیا او همیشه قادر به انجام این کار است؟ نوزاد در بدو تولد قوه بینایی تکامل نیافتهای دارد. این قوه در اتاق خواب کودک به مرور پیشرفت میکند. تا سه ماهگی فقط سفید و مشکی را تشخیص میدهد. به مرور تا زمان یک سالگی بینایی اش تکمیل شده و همه رنگ ها را میبیند. بعد از آن شروع به تشخیص و درک آن ها میکند. به مرور این رنگ های مختلف توانایی تاثیر بر روح و روان و رفتارهای او را دارند.
با کمک دکوراسیون رنگی اتاق خواب کودک میتوانید:
- کودکانی خلاق و باهوش تربیت کنید.
- تحرک و جنب و جوش را در فرزنداتان تحریک و او را فعال کنید. شاید هم او را آرام و ساکت نماید.
- او را شاد یا حتی افسرده نمایید.
- کودکانی منزوی و یا اجتماعی نیز تحت تاثیر این محیط قرار دارند.
- خواب او را آرام یا آشفته میکنید.
- پرخاشگری و مبارزه را در او فعال مینماید.
- و…
بنابراین طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک با کمک رنگ بر شکل گیری شخصیت او بسیار موثر میباشد. ضمن این که فعالیت های او را در این محیط دگرگون میکند. خواب، بازی و یادگیری او در این محیط صورت میگیرد.
طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک
بیاید با رنگ ها و احساسات دریافتی از آن ها آشنا شویم. در این صورت انتخاب آن ها برای طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک بهتر و راحتتر میشود.
رنگ های گرم
رنگ های گرم طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک را گرم و پر حرارت میکنند. افزایش انرژی و تحریک فعالیت در این محیط، قاعدهای حتمی است. بنابراین به نظر میرسد که از آن ها به مقدار زیاد و غالب نباید استفاده شود. نارنجی، قرمز، زرد و صورتی دارای این خصلت ها هستند. از آن ها معمولا برای فضای شادی و بازی کودک استفاده میشود. شور و شوق ناشی از آن ها اجازه خوابیدن را به بچه نمیدهد. اما این موضوع به معنای عدم استفاده از آن ها نمیباشد. برای دکورسازی با کمک آن ها باید دو نکته را در نظر داشت:
- به میزانی کم و مغلوب از آن ها استفاده نمایید.
- از آن ها در ترکیبی از رنگ های خنثی و سرد استفاده شود.
- رنگ اتاق خواب کودک نارنجی : افزایش اشتها، ارتباط اجتماعی و توانمندی خلاقانه از بابت آن است. معمولا توصیه میشود از آن برای اتاق خواب استفاده نگردد. بی خوابی یکی از نتایج نا مطلوب آن میباشد.
- قرمز: حتما باید با سایر موارد مناسب ترکیب شود. در غیر این صورت، سر درد و تحریک عصبی را منجر میشود.
- صورتی: در ترکیب با سفید و داشتن رنگی ملایم نه خسته کننده است و نه تاثیر منفی دارد.
- زرد: زرد به سبب روشنایی خود نور اتاق خواب را زیاد میکند. با تقویت حافظه کودک به میزان کم و زیاد مرتبط است. البته درجات مختلف آن فرق میکند.
رنگ های سرد
رنگ های سرد، محرک حس آرامش و سکوت در اتاق خواب کودک هستند. اما کاربرد بیش از حد آن ها خوب نمیباشد. بیش از حد آن باعث القای احساس افسردگی در محیط میشود.
- آبی: یک رنگ سرد بوده و تاثیر آن در طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک مثبت است. حس آرامش ناشی از آن مسبب خواب مناسب او خواهد شد.
- سبز: رنگی که یاد آور فضای سبز و طبیعی است. به طور حتم شادی آور بوده و تاثیر مثبتی بر جای میگذارد. آرام بخش بوده و در تسکین دردها موثر است.
- طوسی و بنفش: این دو رنگ دو نمونه ترکیبی و حدواسط هستند. بنابراین خواص دو رنگ موجود در دل خود را دارند. بنفش رنگی آرام و آرامش بخش بوده، حال آن که طوسی نماد غم است. البته از طوسی به عنوان پس زمینه برای ترکیب رنگ های دیگر میتوان استفاده نمود.
- سفید: این رنگ هم به تنهایی و هم به صورت ترکیبی با نمونه های دیگر به کار میرود. رنگ های گرم به میزانی کم، در کنار آن بسیار خوب هستند.
- سیاه: این مورد برای دیوار اتاق خواب کودک توصیه نمیشود. از آن در برخی وسایل استفاده شود.
- قهوه ای: در یک ترکیب رنگی مناسب، استفاده از آن بد نیست. قهوهای کمتر کثیفی را به نمایش میگذارد.
جمع بندی
آیا متوجه شدید تاثیر رنگ بر طراحی دکوراسیون اتاق خواب کودک چگونه است ؟ کودک به طور همه جانبه از این فضا تاثیر میگیرد و شخصیتش رشد و تکامل مییابد. متناسب با سن او این ترکیب رنگی را عوض نمایید. بهترین گزینه ایجاد تعادل است. یک ترکیب رنگی ملایم که نه خواب و نه یادگیری اش را بر هم بزند. احساسات او در این محیط، رنگ واقعی به خود میگیرد. بنابراین لازم و ضروری است که روانشناسی رنگ ها را بدانید.